Essen Motor Show met afwisselend aanbod van Kever tot sportwagen – WIN TICKETS!

Essen Motor Show 2022

Bekende merken en tuning-stars komen in december naar de Messe Essen.

Eindelijk gebeurt er weer wat aan de rivier de Ruhr: van 3 tot 11 december 2022 (Preview Day: 2 december) wordt de Messe Essen door 500 exposanten omgetoverd in een paradijs voor sportwagens. De Essen Motor Show is ook in het 54ste jaar van zijn bestaan nog steeds onverminderd populair en inspireert het publiek met sportwagens, tuning & lifestyle, motorsport en Classic Cars. Het PS-festival neemt negen hallen in beslag en verzamelt bekende merken zoals BMW, Brabus, Continental, Hankook en de Mercedes-Fan World. Natuurlijk zal de Essen Motor Show ook weer een groot podium zijn voor sterren uit de motorsport en tuning: de bezoekers kunnen rekenen op onder andere Mareike Fox, Philipp Kaes, JP Kraemer en de Red Bull Driftbrothers.

“De Essen Motor Show is de thuisbasis voor alle autofans. De voertuigen zijn zonder uitzondering heel speciaal, ongeacht de technische aandrijving. Vooral de veelzijdigheid valt in het oog en varieert van het nieuwste seriemodel en de sportieve oldtimers tot aan de getunede e-auto”, aldus verklaart projectleider Rald Sawatzki de fascinatie die uitgaat van de iets andere motorshow. Naast nieuwe en oude voertuigen omvat het PS-festival diverse verkoopstands met fanartikelen, auto-onderdelen, merchandise en accessoires. Vooral de tuningindustrie presenteert op de Essen Motor Show talrijke nieuwe producten, zoals chassis, wielen en banden. Bovendien zullen diverse nieuwe sportieve voertuigen van de autofabrikanten de harten van de fans sneller doen slaan.

Speciale show Black & Gold – 50 jaar John Player Special

Het aanbod en programma van de Essen Motor Show vindt verdeeld over in totaal negen hallen plaats en vervult ook dit jaar alle wensen: in de hallen 1 en 2 is de Classic & Prestige Salon van de organisator S.I.H.A. te vinden, en in hal 3 maken de fabrikanten van series en leveranciers hun opwachting. Hal 4 wordt een Event Area met battlekart-baan waarop bezoekers hun krachten kunnen meten in elektrokarts. Fans van tuning en lifestyle komen aan hun trekken in de hallen 5, 6 en 7 en de motorsport is te vinden in hal 8. Bovendien verwelkomt de Galeria zijn bezoekers met een gevarieerd aanbod fanartikelen en accessoires voor auto’s.

In hal 3 beleven racefans een bijzonder hoogtepunt met de speciale show ‘Fascinatie Black & Gold – 50 jaar John Player Special’. De tentoonstelling omvat 15 exclusieve voertuigen van het Lotus raceteam in het opvallende zwart-gouden design, dat teruggaat op de jarenlange sponsor John Player Special. Visueel minstens zo opvallend zijn de ongeveer 150 fraai getunede particuliere auto’s in de tuningXperience in hal 5. Hier varieert het spectrum van volumemodellen tot showauto’s, met de nadruk op klassieke voertuigen en modellen van Duitse makelij. Hiertoe behoren bijvoorbeeld een VW Kever uit 1957 en een verlengde Mercedes-Benz W 124 in de Stretch Limousine-uitvoering.

Tickets zijn alleen nog te koop in de onlineshop

Dit jaar kunnen tickets voor het Essen PS-festival alleen worden gekocht in de onlineshop op de website van het Essen Motor Show. Daar kunnen bezoekers kiezen tussen een gewone dagkaart van 20 euro (met korting: 16 euro), tickets voor de exclusieve Preview Day en tickets voor de middag. De Essen Motor Show opent op de Preview Day en is in de weekenden open van 9 tot 18 uur, op doordeweekse dagen van 10 tot 18 uur.

Meer informatie: www.essen-motorshow.de

Wedstrijd - WIN WIN WIN!

Dankzij Essen Motor Show geven wij 10 tickets (5 duo-tickets) weg in onze raffle wedstrijd!

Hoe kans maken om te winnen?

  1. Ga naar onze Facebook en Instagram pagina’s.
  2. Ga naar de Essen Motor Show posts en like deze.
  3. Tag uw favoriete tuning buddy, met wie u naar de Essen Motor Show wil gaan.
  4. BONUS: Deel 1 of meerdere van onze EMS Stories en tag uw favoriete tuning buddy.

Veel succes!

Logo Essen Motor Show

Share

Geef een reactie

Winkelwagen
Scroll naar boven