Essen Motor Show 2023, festival voor sportieve voertuigen – WIN TICKETS!

Essen Motorshow 2023

Dit jaar zal de Essen Motor Show opnieuw autoliefhebbers uit heel Europa naar Messe Essen lokken. Van 2 tot en met 10 december (Preview Day: 1 december) presenteren circa 500 exposanten hun kleurrijke aanbod op het gebied van Performance & Racing, Tuning & Lifestyle, Motorsport en Classic Cars. De populariteit van het festival voor sportieve voertuigen blijft onverminderd bestaan. Dat heeft ook te maken met meerdere jubilea: exposanten en fans vieren dit jaar onder meer 75 jaar NASCAR en 20 jaar Tesla. Deze twee thema’s alleen al laten zien: de diversiteit van de auto staat centraal in Essen.

“Op de Essen Motor Show is elk voertuig op zijn eigen manier spannend, mooi en uniek. Dit jaar leggen we bijzondere nadruk op verscheidenheid en een rijkdom aan varianten”, legt projectmanager Ralf Sawatzki uit. Dat begint al in hal 3, waar alles draait om de thema’s ‘performance’ en ‘racen’. Hier zullen bijvoorbeeld ADAC, Mercedes Fan World, Nürburgring, Ravenol en Red Bull Deutschland hun voertuigen en producten tonen. Er is een speciaal jubileum voor autosportfans: “75 jaar NASCAR” is de titel van een special met 16 voertuigen uit verschillende series van de Amerikaanse racevereniging.

In hallen 5, 6 en 7 draait het om meer: tuning en lifestyle

Tuning is niet alleen een ambachtelijke hobby, maar een levensstijl en passie. De Essen Motor Show is het jaarlijkse hoogtepunt van een gemeenschap die wordt gekenmerkt door individualiteit, creativiteit en openheid. Dit wordt duidelijk in de hallen 5, 6 en 7, waar bezoekers bekende fabrikanten als Borbet, H&R en Hankook banden kunnen verwachten. Daarnaast komen er scenemerken als Foxed, JP Performance en Low Madness. Naast voertuigen en hoogwaardige tuningonderdelen bieden de exposanten ook mode aan, vooral hoodies, petten en T-shirts.

Het hart van tuningfans klopt bijzonder snel in hal 5: de tuningXperience verwelkomt bezoekers met ongeveer 150 uitvoerig getunede privévoertuigen. Dit jaar zal een bijzonder groot aantal zeldzame voertuigen strijden om de aandacht. Tot de hoogtepunten behoren modellen als de Datsun GX 1200, Honda Acty en Jaguar XJS. Onder de exposities bevinden zich ook verschillende e-auto’s zoals een Cupra Born en modellen van Tesla. Over Tesla gesproken: de Californische autofabrikant wordt dit jaar 20, wat mobiliteitsdienstverlener Next eShare.one viert op zijn stand in hal 3, met verschillende voertuigen van het populaire merk.

Motorsport viert einde seizoen in Essen

De snelste branche ter wereld, de autosport, viert traditioneel het einde van het seizoen in Essen. Tot de exposanten in hal 8 behoren onder meer de Automobielclub Duitsland, de Duitse Motorsportfederatie met het Duitse Rallycrosskampioenschap, de Hockenheimring en de Speciale Toerwagentrofee. Bovendien kunnen racefans zich verheugen op snelle livepresentaties in de Event Area in hal 4.

Last but not least is er het Classic & Prestige Salon van organisator S.I.H.A., in Hallen 1 en 2, en is de ontmoetingsplek voor liefhebbers van klassieke auto’s en youngtimers. Het assortiment omvat een bijzonder groot aantal modellen met een sportief tintje. Daarnaast lokken reserveonderdelen, modelauto’s en accessoires het publiek naar de stands. Exposanten en organisatoren vieren ook actuele jubilea en presenteren onverkoopbare hoogtepunten uit de autogeschiedenis.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de online winkel

Dit jaar bestaat de Essen Motor Show uit negen hallen en beslaat daarmee vrijwel het gehele beursterrein van Essen. Zowel op Previewdag (vrijdag 1 december) als op zaterdag en zondag is het festival voor sportieve auto’s geopend van 9.00 tot 18.00 uur, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.essen-motorshow.de. Een reguliere dagkaart kost 20 euro (gereduceerd 16 euro). Op Previewdag (1 december) kost de toegang 32 euro (27 euro gereduceerd). Middagtickets zijn verkrijgbaar voor 14 en 17 euro.

Winactie!

Win 1 van de 5 duo-tickets voor Essen Motor Show 2023!

  1. Ga naar onze Facebook en Instagram pagina’s.
  2. Ga naar de Essen Motor Show posts en like deze.
  3. Tag uw favoriete tuning buddy, met wie u naar de Essen Motor Show wil gaan.
  4. BONUS: Deel 1 of meerdere van onze EMS Stories en tag uw favoriete tuning buddy.

Veel succes!

Share

Geef een reactie

Winkelwagen
Scroll naar boven