McLaren 765LT by Novitec

Novitec heeft zich uitgeleefd op de McLaren 765LT. Het resultaat is onder meer een vermogen waar de naam van de McLaren bij lange na niet meer op aansluit.

Het is bij McLarens altijd in één oogopslag te zien hoe krachtig ze zijn. Dat zie je immers terug in de naam. De 765LT heeft een 765 pk sterke versie van de 4.0 biturbo V8 achter de stoelen liggen. Het moet voldoende zijn om de Longtail in 2,8 seconden naar de 100 km/h te katapulteren en tot 330 km/h door te laten denderen. Niet genoeg, vond men bij Novitec. Het moet gezegd worden: de extra kracht die de Duitse tuner weet te persen uit het blok is indrukwekkend. Het uitgebreidste pakket brengt dat namelijk op maar liefst 855 pk. Het maximumkoppel neemt toe van 800 Nm naar 898 Nm.

Een speciaal door Novitec ontwikkeld uitlaatsysteem en keramisch gecoate inlaten voor de turbo’s zijn daar voor een belangrijk deel voor verantwoordelijk. Ook heeft Novitec een aanpassing voor het motormanagement geprogrammeerd om de V8 verder te ontketenen. Al met al is het goed voor een 0-100 km/h-sprint die 2,5 seconden in beslag neemt. In 6,5 seconden bereik je al de 200 km/h, 0,7 seconden sneller dan gewoonlijk.

Uiteraard is het geheel niet compleet zonder uiterlijke aanpassingen. Zo zien we rondom meer grote luchtinlaten. In de voorbumper, motorkap en net voor de achterwielen zijn (grotere) openingen gecreëerd. Ook voorziet Novitec de 765LT van diverse koolstofvezel extra’s die de neerwaartse druk moeten vergroten. De auto troont aan de achterkant op 21-inch en vooraan op 20-inch lichtmetalen wielen die samen met Vossen zijn ontwikkeld. Het betreft unieke voor de 765LT ontworpen wielen.

Share

Geef een reactie

Winkelwagen
Scroll naar boven