Mongrip – Unieke armbanden met racing geschiedenis

mongrip unieje armbanden featured image

Sinds 2016 produceert het in Monaco gevestigde bedrijf Mongrip een collectie polssieraden, die unieke elementen bevatten van autobanden die in GT en F1 races werden gebruikt.

De armbanden worden gemaakt in Italië waar het bedrijf werd opgericht door ondernemer Giancarlo Medici en uitblinker in de Touring Car scene Augusto Farfus als zakenpartner. Zij gebruiken een uniek gepatenteerd proces om delen van autobanden die ze verkrijgen, om te zetten in sieraden.

Het bedrijf analyseert de rubbersamenstelling van elke individuele band en past vervolgens de sieradenstijl aan. Kevlar-elementen van de band worden ook in hun oorspronkelijke positie gebruikt: dus geen twee armbanden zijn identiek!

Foto’s © Mongrip

Het meest prestigieuze product op dit moment is de limited edition Mongrip Legend, die werd gemaakt om Senna’s beroemde Donington Park-magie te vieren.

De armband is voorzien van een 18K roségouden sluiting met het bekende Senna S-logo. Maar nog fascinerender voor degenen die van hun memorabilia houden, is dat het onderdelen bevat van een van de Goodyear-banden die Senna die dag gebruikte.

Medici gebruikte zijn contacten onder F1-memorabiliaverzamelaars om één ​​van de autobanden van de Braziliaan te kopen die die dag in Donington Park werden geracet, met het idee om deze in een armband te gebruiken.

Hij stelde dit idee toen voor aan de Senna familie en kreeg goedkeuring voor het project.

Foto © Mongrip

Mongrip’s laboratorium nam een ​​monster van de zijkanten en schouder van de Senna-band en transformeerde deze vervolgens om hem in de armband te verwerken.

Er zijn slechts 161 van de Senna-armbanden gemaakt, wat aansluit bij het aantal F1-races waar de grote Braziliaan aan meedeed.

De armband heeft geleid tot een samenwerking met de Senna familie waarbij vooral de neef van de Braziliaanse coureur, Bruno Senna, onder de indruk was van het idee om op deze manier één van de autobanden van zijn oom te gebruiken.

Foto’s © Mongrip

En hoewel het prijskaartje van 4400 euro bewijst dat het om een high-end luxeproduct gaat, is het zeker iets unieks om elke dag van je leven een deel van dat beroemde Senna Donington Park-moment te kunnen dragen – en zelfs te ruiken.

Voor de liefhebbers met een beperkter budget is er momenteel al een iconische GT-armband verkrijgbaar vanaf iets meer dan 66 euro.

Meer details over de Senna-armband en de andere producten van Mongrip zijn te vinden op www.mongrip.com. Gebruik de code ‘GR8 bij uw bestelling via Mongrip en ontvang 10% korting!

Foto’s © Mongrip

Share

Geef een reactie

Winkelwagen
Scroll naar boven