NoXcuse powered by Noble Elite Drinks

NoXcuse featured image

Een mooi zicht aan Het Hof Van Oranje in Oosterzele, waar een stel prachtige sportwagens verzamelden. Een coronaproof evenement met als hoofdrolspeler Samuel (18). Hij lijdt aan ataxie van Friedreich, een spierziekte die hem steeds meer doet aftakelen. Een carrière als racepiloot zit er niet in, maar voor één dag kon hij wel mee met Dries Dumoulin, eigenaar van het GR8 Magazine, op een dolle rit van Nieuwpoort over Oosterzele naar Hasselt.

Een glunderende Samuel zit aan een tafeltje, net klaar van de rit van Nieuwpoort tot Oosterzele. Deze ochtend ging hij, met dank aan Make A Wish, op tocht met Dries Dumoulin en een Mercedes AMG A35, uitgeleend door de Wetterse garage Mercedes Rogiers met ook een afdeling in Dendermonde. De jonge Waregemnaar maakt daarmee een droom waar.

Zelf racepiloot worden zit er voor Samuel niet in. Vier jaar geleden kregen hij en zijn familie het slechte nieuws dat hij leidt aan de neuromusculaire ziekte ataxie van Friedreich. “In essentie luisteren mijn spieren niet goed”, legt Samuel uit. Goed lopen lukt dus niet altijd, een glas cola drinken is moeilijk en ook praten is niet altijd even evident. De adrenaline van de dag geeft duidelijk wel energie. Hij poseert trots in en naast de tientallen sportieve wagens.

Ataxie van Friedreich is een zware diagnose, laat dat duidelijk zijn. Er zijn over de hele wereld zowat 100.000 mensen met de ziekte. Een prognose is dus erg moeilijk maar de levensverwachting ligt helaas niet hoog! “Ik ben in mijn hoofd nog altijd met snelle dingen bezig. Auto’s, om zelf te rijden en te tunen maar ook nu nog door te gamen. Ik speel Forza Horizon. En ik hoop binnenkort mijn rijbewijs te halen natuurlijk. Ik ga ook mijn eigen auto, een BMW E36, zelf proberen te tunen.”

Dat hij het hoofd niet laat hangen, mag duidelijk zijn. Hij haalt het beste uit elke dag. Maar hij wil zijn tijd onder andere gebruiken om meer aandacht te vragen voor zijn ziekte.” Voor ataxie van Friedreich is momenteel geen geneesmiddel en geen behandeling mogelijk.

Afgelopen weekend, met Make A Wish, deed dat er even niet toe. Het oorspronkelijke plan was dat Samuel mee ging rijden van Nieuwpoort tot Oosterzele maar na het middageten besloten we samen om toch de tour volledig uit te rijden met Samuel. Wij willen dan ook NoXcuse bedanken voor de last minute wijzigingen in hun planning. Dat GR8 Magazine nog plannen heeft met Samuel was natuurlijk wel te denken.

Voor wie meer antwoorden wilt krijgen op vragen mail je best even naar [email protected] of bel je op +32472835299

Met dank aan Mercedes Rogiers Dendermonde – Wetteren, Noble Elite Drinks, Noxcuse, CarXolutions, HLN, Make A Wish

Bron: HLN.be – https://www.hln.be/wetteren/samuel-18-met-make-a-wish-voor-een-dag-copiloot-in-een-rallywagen-in-mijn-hoofd-ben-ik-nog-altijd-met-alle-snelle-dingen-bezig~a36e8acb/

Share

Geef een reactie

Winkelwagen
Scroll naar boven